Представяне на GeoSCAN по време на Агритехника 2015

Представяне на GeoSCAN по време на Агритехника 2015

През 2015 година програмата GeoSCAN бе представена и на европейския пазар по време на най-голямото европейско селскостопанско изложение Агритехника, като част от новите услуги, разработвани от НИК Електроникс.

Васил Василев, продуктов мениджър на GeoSCAN, разказва как са интегрирани услугите, които предлага компанията и как те могат да бъдат полезни както на българските, така и на европейските фермери:

GeoSCAN реализира една успешна година в България  и това, което подтикна НИК към излизане и на европейския пазар, е проявеният интерес за системата от чужбина и интеграцията, която има тя с услугите за лабораторен анализ на почва и растения, предлагащи се от  NIK Agro Service.

Интеграцията между двете услуги дава възможност за получаване на информация както за вегетационния индекс на културата, така и резултатите от почвените проби на конкретния парцел в една обща система, в която може да се проследява комплексно развитието на растенията. Вегетационния индекс се изчислява за конкретен момент на база на спътниковите изображения в GeoSCAN, а почвените карти се съставят на базата на извършено почвено картиране на полето и последващ лабораторен анализ на почвата. Това превръща GeoSCAN в едно цялостно решение за системен мониторинг на земеделските култури в Европа и целия свят, което да помага на фермерите при взимане на управленски решения.

 

Следете сайта и Facebook страницата ни, за да разберете повече за предстоящите събития, в които ще се включим или се свържете с нас на +359 892 609 405 за допълнителна информация относно GeoSCAN.