GeoSCAN попадна в класацията на Forbes“30 под 30”

GeoSCAN попадна в класацията на Forbes“30 под 30”

На 28.09  в конгресен център към Интер Експо Център в София се състоя  най-голямата среща на предприемачи под 30-годишна възраст в България – форумът на Forbes „30 под 30“. На събитието бяха представени 30 млади българи на възраст под 30 години, допринасящи за развитието на различни сфери на обществения и културния живот, бизнеса и социалното предприемачество у нас. Сред избраните е и Калоян Куманов – един от хората, стоящи зад програмата за сателитен мониторинг на посеви GeoSCAN, който бе избран заради своя принос към развитието на прецизното земеделие в България, чрез внедряването на сателитно заснемане на посевите.

 

kaloyan kumanov forbes award

Проектът “30 под 30” на Forbes се провежда ежегодно в 15 държави, включително и България, като целта му е да отличи предприемчиви млади хора в областите бизнес, култура, социално предприемачество и технологии.

Продуктът GeoSCAN е създаден през 2014 година и е първата по рода си програма в Източна Европа, даваща възможност за мониторинг на посевите в почти реално време, чрез сателитни изображения и специализиран вегетационен индекс. Създадена от компанията Техно Фарм ООД, днес тя се предлага на земеделците чрез търговския екип на НИК. Програмата GeoSCAN е в полза на всяко едно модерно земеделско стопанство като му дава възможност да се възползва от развиващите се технологии за постигане на по високи резултати.