GeoSCAN на форума за дигитално земеделие “2gether 4 Strong Digital Agriculture”

GeoSCAN на форума за дигитално земеделие “2gether 4 Strong Digital Agriculture”

Новостите в GeoSCAN бяха представени по време на международния форум на високо равнище за дигитално земеделие “2gether 4 Strong Digital Agriculture”. В събитието се включиха участници от Косово, Македония, Албания, Германия и други страни.

През първия ден те имаха възможност да посетят иновативни български стопанства, сред които – най-голямата кравеферма на Балканския полуостров, първия проект за подравняване на терен в България, реализиран в сътрудничество с НИК на поле с картофи край Ихтиман и модерно стопанство с повече от 70 000 дка обработваема площ само на 5 км от центъра на София.

dimitrovi-2002-proekt-podravnyavane-na-terena-kartofi

Следващите два дни на форума бяха отредени за дискусии и лекции на различни теми, сред които беше използването на сателитното сканиране за проследяване на развитието на посевите. Специалистите по сателитни изображения, разработващи GeoSCAN разказаха повече за последните новости в програмата, които позволяват мониторинг на културите.

По време на презентацията бяха представени и възможностите за комбиниране на GeoSCAN с услугата за почвено и растително пробовземане и анализ AgroBalance, визуализирането на почвените карти в платформата на GeoSCAN, както и изготвянето на VRA карти за приложения с променлива норма и други полезни функционалности.